Go Back   Overclock3D Forums > [OC3D] Processors & Platforms > Mainboard & CPU
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 30-07-07, 01:52 PM
ionicle ionicle is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Sep 2005
Location: Bridlington, East Yorkshire, UK
Posts: 3,237
Stuttering

right, i have overclocked my E6300 to 3.6GHz, its stable, ...or seems to be, but it stutters, every 2 seconds, for half a second, everything just freezes, then contunues again...

i tried down clocking it, got it t 2.4GHz too, and then the same at 2GHz

even at stock it does it, when stressed enough

any ideas whats causing this, or how to fix it?

__________________
Reply With Quote
  #2  
Old 30-07-07, 02:06 PM
Rastalovich's Avatar
Rastalovich Rastalovich is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Aug 2006
Location: Testing hardware somewhere
Posts: 11,419
Check u`r system for virals/spy.

See how much space u have on u`r OS drive, and is u`r pagefile fragmented all over the place.

Run some stability checking progs, the likes of what Kemp uses in reviews. Memtest, orthos..

If u come out of that with passes, I`d be interested in what services are running in u`r windows install.
__________________


Reply With Quote
  #3  
Old 30-07-07, 02:19 PM
ionicle ionicle is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Sep 2005
Location: Bridlington, East Yorkshire, UK
Posts: 3,237
right, what i forgot in first post is that i'm on vista...if that affects it at all?

EDIT: spybot search and destroy, and lavasoft adaware updated an scanning

OS drive is 80 gig, of which 36.8 is free

stability programs are next...

orthos was fine for 7 minutes, i then stopped it because it made the stutterig worse.....
__________________
Reply With Quote
  #4  
Old 30-07-07, 02:53 PM
Pat123 Pat123 is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Apr 2007
Location: Newcastle-upon-Tyne (Uni), Darlington (Home)
Posts: 1,767
dosent orthos tell you whats wrong? damaged chip?
__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 30-07-07, 02:56 PM
Toxcity Toxcity is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 6,969
What mode is your Harddrive in?

If it is in PIO you will get stuttering.. because PIO uses the CPU more, I believe.
Reply With Quote
  #6  
Old 30-07-07, 03:00 PM
ionicle ionicle is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Sep 2005
Location: Bridlington, East Yorkshire, UK
Posts: 3,237
Quote:
Originally Posted by name='Pat123'
dosent orthos tell you whats wrong? damaged chip?
i stopped it after so long, cos it just froze everything up, to the point where nothing worked

Quote:
Originally Posted by name='Toxcity'
What mode is your Harddrive in?

If it is in PIO you will get stuttering.. because PIO uses the CPU more, I believe.
how do i check?

i have to type really slowly every 2 seconds, when it stutters, and i press a key on the keyboard, it doesnt apear, so i have to go back and fix it

this is anoying now

EDIT: memtest is 38% completed, no error's yet

and i just removed 41 pieces of spyware
__________________
Reply With Quote
  #7  
Old 30-07-07, 03:09 PM
Rastalovich's Avatar
Rastalovich Rastalovich is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Aug 2006
Location: Testing hardware somewhere
Posts: 11,419
/interupt - u get this in safemode ?
__________________


Reply With Quote
  #8  
Old 30-07-07, 03:12 PM
ionicle ionicle is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Sep 2005
Location: Bridlington, East Yorkshire, UK
Posts: 3,237


i've not tried safe mode tbh, it usually doesnt make a difference...

EDIT: hell, i dont even know how to boot into safemode, without making windows crash, and having it ask when i boot back up..
__________________
Reply With Quote
  #9  
Old 30-07-07, 03:22 PM
Toxcity Toxcity is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 6,969
Have a look at your sata/IDE channels in device manager.

It is worth a check.

Whenever I get stutters that is the first thing I check.
Reply With Quote
  #10  
Old 30-07-07, 03:36 PM
ionicle ionicle is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Sep 2005
Location: Bridlington, East Yorkshire, UK
Posts: 3,237


i'm not sure what to look for exactly, if you need a different option expanding, just say, and i'll do another screenshot...
__________________
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump






All times are GMT. The time now is 10:26 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.