Go Back   Overclock3D Forums > [OC3D] Processors & Platforms > Mainboard & CPU
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 28-01-07, 11:36 AM
all4spl all4spl is offline
Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 129
My overclock (help needed)

Here are all my specs.

Biostar TFORCE6100-939

Geilone TCCD 2x 512mb

opteron 148.

XFX 7900gs

I have 1.45 voltage going to my cpu

2.7 going to ram.

my ram i set at 166 in bios but in cpuz it says it is running at 204

My multi is 11 and my fsb is 256 so that is like 2860.

my ram timings are one auto and they are the following... 2-3-3-5

I tried orthos and it went unstable after like 5 minutes..... im guessing it it my ram??

i would like to stay about 2.8 what do i need to do to make this puppy stable??

My cooling is a hyper 6+ and my idle temps are 33 and when i was using orthos, it didn't go past 48

Reply With Quote
  #2  
Old 28-01-07, 11:58 AM
all4spl all4spl is offline
Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 129
i loosened the timeings to 2.5-3-3-8 and put it to 100mhz 1t to see it if it my cpu that is making it unstable..

i tried orthos and it stopped like like 6 minutes... I upped the voltage from 1.475 yo 1.5 for the cpu and am currently running orthos.

Edit: The 1.5 volts seemed to have fixed the problem... i ran orthos for 10 minutes... and counting... im going to try to raise my mem back up.

Edit #2: Well i put he ram to 166 and timings at 3-3-3-8 and it wasn't stable... now for the heck of it, im trying 100 and 3-3-3-8 and lowered my cpu to 155 instead of 156..

Edit #3: Well it seems to be stable while my ram is running at 100 but 130 in cpuz... my timings are 3-3-3-8.. what is going on?? this ram is suppose to be good stuff... i cant get it to 166 without it going unstable.... can someone guide me to the next step?
Reply With Quote
  #3  
Old 28-01-07, 12:47 PM
llwyd llwyd is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 3,726
increase the memory voltage and set the timings to 4-4-4-7 @ 2T ?
__________________
Just ate 5 Cadbury's Double Deckers in 30 minutes

Reply With Quote
  #4  
Old 28-01-07, 01:03 PM
all4spl all4spl is offline
Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 129
i never tried 2t... i heard u get a pretty big gain if it is 1t.. and 2.9 is the max for my ram..

i went to 100, then 133, now im at 166.. and it seems to be running stable.. timings are 3-3-3-8 and 1t with 2.9 volt
Reply With Quote
  #5  
Old 28-01-07, 01:12 PM
all4spl all4spl is offline
Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 129
nvm went unstable... moved timings to 3-4-4-7 cause my cas latency will only go to 3
Reply With Quote
  #6  
Old 28-01-07, 01:35 PM
ai_01 ai_01 is offline
OC3D Crew
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 945
hey what heat sink are u using for ur cpu? first id loosen ur memory timings and forget about the memory and max ur cpu clock. 1.45 is about avg for most 148 to get to 2.8, personally id bump it up a lil. Use Superpim 32M to bench the cpu to see if its stable. U can use prime and do like an 8hr test for *sure* stablility. Once u get ur max cpu clock, lower the timings and raise the divider if possible, u can bench it again, but i usually play CS:S (because its so heavily bound to the mem) and if its no good ull know in about 3-10min of playing. anyways gl and hope ya get a good oc out of it.

edit : just skipped the hiper 6+.
Reply With Quote
  #7  
Old 28-01-07, 11:04 PM
all4spl all4spl is offline
Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 129
ok well here is my currect oc... I can't seem to oc my cpu very far for some reason.

Cpu is at 2.75 from 2.2 with 1.45 voltage

ram is at 275mhz from 200with 2.5-3-3-5 1Twith 2.9 voltage....

is that a decent oc?
Reply With Quote
  #8  
Old 28-01-07, 11:25 PM
darkorb darkorb is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 1,220
try and go for 3ghz, you can up the volt to 1.55, but that would be the max imo

but with 1.5, u should hit 2.9
__________________
Intel Q6600 (Stock for now)

Scythe Infinity

XFX 680i LT

OCZ 2 x 2GB Platinum DDR2 800

EVGA 8800GTS 640MB

Ultra Aluminus

Mushkin 650watt SLI

Seagate 500gb

Seagate 250gb

DVD Rom/Burner
Reply With Quote
  #9  
Old 28-01-07, 11:32 PM
markkleb markkleb is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 1,377
Quote:
Originally Posted by name='all4spl'
ok well here is my currect oc... I can't seem to oc my cpu very far for some reason.

Cpu is at 2.75 from 2.2 with 1.45 voltage

ram is at 275mhz from 200with 2.5-3-3-5 1Twith 2.9 voltage....

is that a decent oc?
yes thats a very good OC. Try it with the voltage a little lower.

And with all respect to Darkorb since this is your FIRST build and you have no $$$ to get new stuff if you mess up what you have be happy that you have a "Kick Butt" comp.

To put that into perspective, you paid LESS for your whole comp(including 7900GS) than just buying a FX57 cpu a few mos. ago.
__________________
Thanks
Reply With Quote
  #10  
Old 29-01-07, 12:06 AM
all4spl all4spl is offline
Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 129
i tried 2.9 but i couldn't get it stable.... im guessing it is my cooling... 2.85 looks pretty stable.. now im going to tune my ram timings to work with it.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump






All times are GMT. The time now is 01:01 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.