Go Back   Overclock3D Forums > [OC3D] Processors & Platforms > Mainboard & CPU
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 25-12-10, 12:33 AM
SmoulderingCircuits SmoulderingCircuits is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 2,655
System specs:

- Phenom II X6 1090t @ stock

- Windows 7 Pro 64-bit

- Asus crosshair formulae iv (890fx & sb 850)

- Samsung 450gb 7200 rpm sata II hdd

- 4Gb single channel corsair ddr3 1333mhz ram

- Radeon hd 5770 @ stock

- 750w ocz fatality

- nzxt hades

i have flashed the bios despite it already having the latest version (1102) already on. i have checked windows, amd overdrive, and asus pc probe ii and all are only showing five cores (core0,1,2,3,4) and the whole system is pretty recently purchased (ebuyer & amazon) except the hdd which is still full of life. any ideas why i have a pentacore and not hexacore? :S

__________________


Subroutine
Lubuntu 12.10 | 2880x1024 | AMD E-350

Reply With Quote
  #2  
Old 25-12-10, 07:01 AM
SmoulderingCircuits SmoulderingCircuits is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 2,655
It's okay guys, after three days a patch has downloaded and is seeing all six. But might be worth remembering this if you know someone else who has this issue with their system I was woken up by the neighbors screaming children blundering down the stairs, switched on the rig, then 'Installing AMD Phenom II X6 1090t Driver'. I had already installed the latest driver though so that makes no sense! Oh well, it's working now
__________________


Subroutine
Lubuntu 12.10 | 2880x1024 | AMD E-350

Reply With Quote
  #3  
Old 25-12-10, 08:43 AM
AMDFTW AMDFTW is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Aug 2009
Location: Manchester
Posts: 4,608
was it from a new build?

meaning did u install windows after u put the hexcore in?
Reply With Quote
  #4  
Old 25-12-10, 01:55 PM
SmoulderingCircuits SmoulderingCircuits is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 2,655
Quote:
Originally Posted by AMDFTW View Post

was it from a new build?

meaning did u install windows after u put the hexcore in?
I'd had it sat on my shelf in the box a couple months (the cpu) while i bought the other parts but this was the first time has ever been used. I built the rig, then my bro went through bios etc and put windows on for me (i was paranoid i'd screw something up). I did have 32-bit professional on the drive prior to 64-bit, but he wiped the drive before he installed anything new (inc new 64-bit OS).

Hope that made sense
__________________


Subroutine
Lubuntu 12.10 | 2880x1024 | AMD E-350

Reply With Quote
  #5  
Old 26-12-10, 12:53 PM
AMDFTW AMDFTW is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Aug 2009
Location: Manchester
Posts: 4,608
i would re-install windows or look in device manager and see if u see 6 cores
Reply With Quote
  #6  
Old 26-12-10, 03:46 PM
SmoulderingCircuits SmoulderingCircuits is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 2,655
Quote:
Originally Posted by AMDFTW View Post

i would re-install windows or look in device manager and see if u see 6 cores
Nah it's cool, is recognising all six now that the driver patch has installed. i did kinda say already. thought tho atleast if other oc3d members have this problem with their x6 chip then they'll know to wait out a driver update (i have no idea where it is on amd's website, windows did it for me).
__________________


Subroutine
Lubuntu 12.10 | 2880x1024 | AMD E-350

Reply With Quote
  #7  
Old 26-12-10, 03:49 PM
AMDFTW AMDFTW is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Aug 2009
Location: Manchester
Posts: 4,608
ah right no issuw then fella
Reply With Quote
  #8  
Old 26-12-10, 05:14 PM
SmoulderingCircuits SmoulderingCircuits is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 2,655
Thanks anyway though!
__________________


Subroutine
Lubuntu 12.10 | 2880x1024 | AMD E-350

Reply With Quote
  #9  
Old 12-01-11, 09:53 PM
jimbob jimbob is offline
Newbie
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 1
i have a M4A87TD/USB3 and was doing the same so i went into bios and 1 core was set to OFF. So i turned it on, Done.
Reply With Quote
  #10  
Old 13-01-11, 05:33 AM
SmoulderingCircuits SmoulderingCircuits is offline
OC3D Elite
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 2,655
Quote:
Originally Posted by jimbob View Post

i have a M4A87TD/USB3 and was doing the same so i went into bios and 1 core was set to OFF. So i turned it on, Done.
All my cores were on when was showing five. It was windows not reading correctly.
__________________


Subroutine
Lubuntu 12.10 | 2880x1024 | AMD E-350

Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump






All times are GMT. The time now is 03:49 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.